Моделі узгодження банківських виписок

У BJet вам доступне створення моделей для полегшення узгодження рядків банківських виписок. За допомогою моделі можна узгоджувати часті повторювані операції, наприклад, банківську комісію, аванси заробітної плати або заробітну плату

Щоб налаштувати модель узгодження банківських виписок, перейдіть у Бухгалтерський облік > Налаштування > Банківська виписка > Моделі узгодження банківських виписок.

Натисніть Створити.

Заповніть поле Назва моделі. Цей напис потім відображатиметься у меню узгодження банківських виписок на кнопці у спливній панелі.


Назва Компанії заповниться автоматично. 

У вкладці Рядки натисніть Додати елемент.

Заповніть необхідні дані:

  • Партнер (вкажіть контрагента, якщо він наявний для цієї операції)
  • Рахунок (бухгалтерський рахунок, з яким узгоджуватимуться банківські виписки)
  • Журнал (банківський журнал)

У полі Тип суми доступні 2 варіанти:

  • Фіксована сума, якщо узгоджуватися з цим рахунком повинна фіксована сума незалежно від загальної суми у банківській виписці;
  • % від суми, якщо на бухгалтерський рахунок йде повна сума рядка банківської виписки; або якщо потрібно розбити суму рядка банківської виписки на декілька бухгалтерських рахунків)

У полі Сума вкажіть відповідну фіксовану суму або відсоток від суми. Якщо потрібно розбити суму рядка банківської виписки на декілька бухгалтерських рахунків, тоді для кожного бухгалтерського рахунка зробіть окремий рядок та у кожному вкажіть відповідний відсоток або фіксовану суму. 

За потреби вкажіть Статтю витрат, Аналітичний рахунок та Аналітичні мітки.

Збережіть зміни.

Ви налаштували модель узгодження банківської виписки. Тепер ви зможете використати її для швидкого узгодження рядка банківської виписки із бухгалтерським рахунком. Детальніше:


Дивіться також